equations

torstai 22. tammikuuta 2015

Pohdiskelimme: nuorten päihdeongelmat


Kuten olette varmaan kaikki huomanneet, nuorilla on päihdeongelmia. Sen huomaa suoraan siitä, kun katsoo minne tahansa nurkkaan tai kattoon, niin huomaa nuuskapusseja, ja osa porukasta haisee selvästikin tupakalle. Sitten on vielä alkoholi. Kaikkihan aina puhuvat, että se on vaarattomin noista, mutta alkoholi on jopa pahempaa kuin moni muu huume. Yleensä porukka ei huomaa alkoholin vaaroja, koska niitä nautitaan vähemmän verrattuna huumeisiin, kuten kossupullossa on 38 % alkoholia kun taas kokaiinipulverissa on lähes 100 % kokaiinia. Sekä alkoholiin ei jää niin helposti koukkuun kuin muihin huumeisiin. Mutta alkoholin haittavaikutukset muita kohtaa ovat suurimmat.

Vaarallisimmat päihteet ovat lyhyesti kaikki huumeet. Nuori ei kestä huumeita, koska hänen elimistönsä kehittyy eikä sietokyky ole niin hyvä kuin aikuisella. Vanhemmilla on myös velvollisuus vahtia lasten päihteiden käyttöä. Vieroituksessa apuna ovat H-klinikka, A-klinikka ja nuorille suunnattu nuorisoasema. Vaikka tällaisia apuja on paljon, niin vieroitus voi silti kestää koko elämän tietenkin riippuen ihmisestä.

Päihteet vaikuttavat elimistöön ja aiheuttavat riippuvuutta. Ne voivat auttaa nuorta pakenemaan todellisuutta. Kulttuuri ja sosiaaliset paineet ovat myös syitä, miksi päihteitä käytetään.

Kun ihminen on päihteen vaikutuksen alaisena, niin hän ei yleensä huomaa sitä, mutta reaktionopeus ja estot vähenevät sekä aggressiivisuus kasvaa. Suurin osa onnettomuuksista tapahtuu päihteiden alaisena.


teksti Miro, Jehu ja Tommi
kuvat Leevi, Aleksi, Juho

Ei kommentteja: