equations

maanantai 11. helmikuuta 2013

Valinnaiset: MITÄ? MISSÄ? MITEN? MILLOIN?


Kyselimme opinto-ohjaaja Elinalta vuonna 2013 tehtävistä valinnaisaineisainevalinnoista. Kysyimme neljä tärkeää kysymystä: Mitä? Missä? Miten? ja Milloin?

 

Tehdäänkö valinnat tänäkin vuonna koneilla?

”Valinnaisaineiden valinta tehdään tänäkin vuonna Wilman kautta. Tähän on nyt siirrytty pysyvänä käytäntönä, koska se helpottaa meidän, lukujärjestyksen tekijän ja koulusihteerin työtä.”

Jos valinnat tehdään tänäkin vuonna koneilla, niin miten varmistetaan, että oppilaat saavat haluamansa valinnaisen?

”Tämän suhteen paperisella ja Wilmassa täytettävällä lomakkeella ei ole eroa. Täytyy tietenkin ensin varmistaa, että kaikilla on toimivat tunnukset. Samat tunnukset, millä kirjaudutaan koulun koneille, toimivat Wilmassa. Valinnat tehdään illalla joko kotikoneella tai voi tulla tekemään ne koululle. Tässä tärkeää on olla nopea ja ajoissa paikalla. Toivon mukaan mahdollisimman moni saa haluamansa valinnaisen. Sitä ei takaa paperilla täytettävä valinnaislomake Wilmassa täytettävää paremmin. Nyt kuitenkin oppilas näkee heti, minkä valinnan sai. Paperiversioiden läpikäynnissä kesti kauemmin ja silloinkin osa pääsi vasta varavalintansa valinnaiseen.”

Tuleeko uusia valinnaisaineita?

”Toivon mukaan! Suurin osa on varmasti samoja, mutta opettajilla on ollut tosi hienoja ideoita valinnaisten tarjontaan ja joitakin uusia kursseja on tullut joka vuosi.”

Milloin valitaan uudet valinnaisaineet?

”Valinnaisaineoppaat jaetaan viikolla 14 (eli pääsiäisloman jälkeen) ja valinnat tehdään sitä seuraavalla viikolla eli viikolla 15.”

Toimittajina Viivi ja Emma