equations

tiistai 22. lokakuuta 2013

Koulun budjetti


Olimme kiinnostuneita koulun budjetista ja kävimme haastattelemassa rehtoriamme Pasi Majasaarta.

Rehtori kertoi, että koulu saa valtiolta rahaa kuntien välityksellä oppilasmäärään laskettuna. Se tekee meidän koulussamme 2 500 000€, josta 97 % menee opettajien palkkoihin. Siitä voi päätellä miksi kouluissa on pulaa rahasta.

Opettajalle maksetaan palkkaa opetusvelvollisuuksien mukaan mutta perusopetuksen päälle maksetaan ylitunneista. Palkkaa tulee myös kokemuslisästä. On olemassa lisäpalkkioita, niitä saa esim. johtotiimissä yms. työskentelystä.

Rehtorin tehtävään kuuluu huolehtia koulun budjetista, mutta oppilas voi vaikuttaa esim. ehdottaa jotain opintoja kehittävää luokkaretkeä opettajalle, joka neuvottelee rehtorin kanssa siitä. Tietenkin myös oppilaskunta voi myös ottaa ehdotuksensa esille rehtorin kanssa.

Jos koulumme saisi ylimääräistä rahaa jostakin, niin koulumme panostaisi varsinkin välituntiliikuntaan. Saisimme kiipeilyseinän saliin ja ulkona oleva areena kunnostettaisiin.

Toimittajat: Jehu, Jesse, Tommi ja Miro

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

"Rehtori kertoi, että koulu saa valtiolta rahaa kuntien välityksellä oppilasmäärään laskettuna. Se tekee meidän koulussamme 2 500 000€, josta 97 % menee opettajien palkkoihin. Siitä voi päätellä miksi kouluissa on pulaa rahasta."

Totta! Sivistystoimelle voisi esittääkin, miksi koulun budjetti on laadittu siten, että se juuri riittää opettajien palkkoihin eikä muuhun? Kukaanhan ei palkatta työtä tee, eikä materiaalia ilmaiseksikaan saa.