equations

torstai 30. toukokuuta 2013

Kuvataiteen pitkän valinnaisen kurssin lopputyöt valmistuivat



Koulumme kuvataideopetuksen laaja kuvataidekurssi  "Kuvataide kaikin puolin" alkaa 8. luokalla ja jatkuu 9. luokalle. Lopputyö on oppilaan työnäyttö, joka on pääosin itsenäinen projekti. Sen kesto on n. 10-14 oppituntia.

Jälkimmäisen vuoden loppupuolen, lähes koko kevään oppilaat työstivät itsenäistä projektityötä. Tänä vuonna teemana oli Kalevala. Tarkoituksena oli pohtia , miten kansallinen kirjallisuusperintö ja sen tarinat elävät nykypäivänä. Mikä on aikamme Sampo, ja miten aihetta voi soveltaa uudella tavalla?

Oppilaita ohjeistettiin tutustumaan Kalevalan tarinoihin ja sen hahmoihin - etsimään  tietoa  aiheesta. Jokainen oppilas valitsi itselleen luontevimman teknisen tavan toteuttaa teos;  sen suunnittelu ja toteutus olivat siis itsenäisiä valintoja. Teoksen arviointiperusteina ovat olleet idean toimivuus ja kertovuus, värien, muodon ja koon tuoma tunnelma, vanhan idean uudeksi muokkaaminen sekä ajankäyttö.

Tämän vuoden lopputöinä valmistui sarjakuvaa, maalauksia, piirroksia, tuunausta,  kolmiuloitteista rakentelua, valokuvia, sidottuja kirjoja ja graafisia julisteita. Teokset ovat olleet viimeisten viikkojen ajan esillä koulun käytävävitriineissä.











Teksti ja kuvat: Ulla Lappalainen