equations

perjantai 13. joulukuuta 2013

KuMuKi: Stayin' alive!

Kävimme torstaina 14.11 Myyrmäen kirjastolla KuMuKi-vinkkauksessa. Vinkkauksessa esiteltiin kirjoja, elokuvia ja musiikkia. Haastattelimme jälkeen päin sähköpostin kautta Heli Eborua, nuortenkirjastonhoitajaa Tikkurilan kirjastosta.

Mikä on KuMuKi?
- KuMuKi tulee sanoista kuva, musiikki ja kirja. KuMuKi-vinkkauksessa esitellään siis kirjoja, musiikkia ja elokuvia.

Mistä sait idean tähän?
- Espoossa on tehty KuMuKi-vinkkausta jo ennen Vantaata. Tikkurilan kirjaston lastenosaston johtava informaatikko Tiina Vallo, joka työskenteli ennen Espoossa, esitteli ajatuksen, että voisimme hoitaa vinkkauksia tällä tavalla. Aloin tehdä KuMuKia Myyrmäen Hanna Aaltosen kanssa pari vuotta sitten. Halusimme ottaa tänä vuonna tällaisen selviytymisteeman ja nimeksi valikoitui Stayin' alive!

Mitä kirjoja esittelit?
- Mikael Niemi: Aivot pellolle, Keiji Nakazawa: Hirohiman poika (manga), Salla Simukka: Jäljellä ja Toisaalla, William Golding: Kärpästen herra, J.D. Salinger: Sieppari ruispellossa ja Batman-sarjakuvia.




Mitä elokuvia esittelit?
- Forrest Gump, Juno, Erämaan armoille, Billy Elliot, Batman-leffat

Mitä musiikkia esittelit?
- Survivor: Eye of the tiger, Gloria Gaynor: I will survive, The Bee Gees: Staying alive, Bob Marley: Get up stand up, Europe: Final countdown

Miksi esittelit juuri nämä?
- Tein tämän KuMuKin Hannan kanssa ja valitsimme teemaan sopivia kirjoja, elokuvia ja musiikkia joista itse tykkäämme. On kiva hehkuttaa niitä kirjoja, leffoja ja musaa, joista itse pitää paljon ja välittää sitä innostusta eteenpäin.

Haluatko kertoa vielä jotain muuta KuMuKista tai työstäsi?
- KuMuKi on erityisen mukavaa, sillä sitä saa tehdä parityönä ja voi kiertää eri kirjastoissa esittämässä KuMuKia. Kun valitsee mieleisiä kirjoja ym. ja tekee esityksestä sellaisen josta itse tykkää, sitä on myös hauska esittää muille. Kirjat ovat tärkeä osa kirjastojen kokoelmia, mutta on myös kiva tuoda esille muitakin aineistoja.

Toimittajien arvio kokemuksesta: KuMuKi:ssa esitellyt kirjat, elokuvat ja musiikki vaikuttivat suurin osa ihan kivalta, mutta kaikki esitellyt jutut eivät meitä niin paljoa kiinnostaneet. Pidämme kuitenkin tällaisista vinkkauksista, niitä voisi olla enemmänkin.

Toimittajat Pihla ja Jasmin

Ei kommentteja: