Haastattelimme muutamia koulumme opettajia ja oppilaita. Kysyimme heidän mielipidettään puhelimen käytöstä kouluajalla ja saimme vaihtelevia mielipiteitä asiasta.
”Mitä mieltä olet puhelimen käytöstä tunnilla, välitunnilla tai kouluajan sisäisillä matkoilla?”
Kaikkien opettajien mielestä puhelin ei kuulu tunnille, välitunnilla on kaikkien mielestä ok, mutta myös mainitsivat, että voisi puhua kaverille suoraan, eikä netin välityksellä. Myös kouluajan sisäisillä matkoilla on ok käyttää puhelinta.
”Entä mitä mieltä olet puhelimen lataamisesta tunnilla?”
Monet sanoivat, että heidän mielestään on ok, jos oppilas lataa tunnilla puhelinta, kunhan sitä ei käytetä samalla. Osa oli kumminkin sitä mieltä, että puhelimen lataus ei kuulu tunnille, kun sen voi tehdä kotonakin.
”Entä onko puhelinta mahdollista käyttää fiksusti tunnilla esim: tietokoneen korvikkeena?”
"Kyllä, kyllä on", vastaavat useimmat opettajat.
”Olemme käyttäneetkin jo kerran tänä syksynä, kun koneet olivat hitaita ja netti ei toiminut. Siinä tilanteessa puhelimen netti oli paljon nopeampi valinta.”
”Oppilaan on helppo näyttää joku vaate, jonka haluaa tehdä käsityötunnilla, puhelimen kautta, ja on hyvä myös, kun ei tarvitse varata tietokoneita tuntia varten.”
”Minkälaisia rangaistuksia annat puhelimen käytöstä oppitunnilla ja ovatko ne liian lieviä tai kovia?”
Rangaistuksina toimivat jälki-istunnot, kännykkäparkit ja puhelimen takavarikointi, tosin useimmat sanovat, ettei näihin tarvitse monesti turvautua.
Oppilaat käyttävät puhelinta haastattelujen perusteella kouluajalla lähinnä netissä surffailuun, Facebookin käyttöön ja Wilman katsomiseen. Jotkut myönsivät käyttäneensä puhelinta tunnilla, tosin rangaistuksia olivat saaneet vain muutamat, ja heidän mielestään ne olivat liian kovia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti