equations

tiistai 25. syyskuuta 2012

Oppilaan mielipide: HIKET KUNNIAAN

Monesti niin sanotut hiket saavat huonoa huomiota. Pänttääminen ja lukeminen on heti "hikkemäistä" ja outoa. Mielestäni kaikkien kuuluisi panostaa hieman koulunkäyntiin, ja ajatella, miksi haluaa isona. Jos koulussa saa vain viitosia kokeista, ei ehkä pääse opiskelemaan lempiammattiinsa.

Tällä en kuitenkaan tarkoita, että jokaisen täytyisi päntätä paljon, ja saada tosi hyviä numeroita kokeista, mutta ainakaan sellaisia, jotka panostavat, ei saisi haukkua. On oma päätös, miten vakavasti ottaa koulunkäynnin. Kannattaa kuitenkin miettiä, että jos ei nyt panosta, niin milloin sitten.

Jos haluaa pyrkiä vaikka lääkäriksi, se ei onnistu, jos koulu ei suju. Nuorien pitäisi ottaa mallia niistä, jotka pärjäävät koulussa, eikä haukkua ja syrjiä heitä. Minusta "hikkejä" kuuluisi kunnioittaa, sillä he ovat valmiita ottamaan vastuuta tulevaisuudestaan, toisin kuin ne, jotka vain mässyttävät purkkaa ja pelaavat kännykkää tunnilla. Toki aina on sellaisia, jotka eivät välitä ja huomaavat virheensä vasta myöhemmin töitä etsiessään, mutta onneksi useimmat tajuavat sen aiemmin.

Nimimerkki Hikkejen kunnioittaja